• Zomer 2017

  4 september 2017

  Het einde van de zomer komt in zicht, nog even genieten van het heerlijke weer. Hopelijk nog een fijne na zomer :) Veel leuke plaatjes en foto uitjes gemaakt, Zutphen bezocht (wat een prachtige stad !) Wat kerken bezocht, daar kun je altijd leuke plaatjes scoren !

  Ook wat macro gedaan, het was een mooi macro seizoen ook al waren er beduidend minder vlinders dan voorgaande jaren. Beetje zorgwekkend dat wel.

  Ook nog Elfia bezocht, prachtig al die kostuums, mijn vrouw ging voor het eerst ook mee in kostuum.Erg leuk om te doen, volgende Elfia wellicht weer van de partij :) 

  Mijn ND filter voor lange sluitertijden bevalt me uitstekend, leuk speegoed. Daar wil ik nog veel meer mee doen :) Op mijn site nu een galerij genaamd "long exposure" voor gemaakt.

  Een leuke foto shoot gedaan met een Hond, een Cane Corso. Tijdens het spelen in een park aan het Ijsselmeer.  Ik wil vaker huisdieren van mensen fotograferen in een natuurlijke omgeving want ik ben niet zo van de stijve portretten ;) 

  Foto's gemaakt in Engeland, Almere, kermis by night in Hoorn, Deventer, Carnaval Zwaag, Amsterdamse waterleiding duinen en nog veel meer.

  Verder is er nog een serie van Utrecht in de maak, ga ik nog een bezoekje aan Drenthe doen en heb voor de herfstkleuren het Waterloopbos in gedachten.

  Uiteraard loop ik zoals altijd hopeloos achter met updaten van deze site dus voor de latest kun altijd mijn facebook pagina bezoeken ;) 

  https://www.facebook.com/jan.harkema.1

  welkom, 

  Jan

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 83 keer bekeken

 • Een jaar verder

  11 november 2016

  Oei ... het is alweer een jaar geleden sinds mijn laatste blog , dat moet ik toch eens gaan bijhouden :/ 

  Het was een heerlijk lange zomer, ik heb ervan genoten. En paar daagjes doorgebracht op de Utrechtse heuvelrug, erg mooi daar en lekker wat plaatjes geschoten. Eindelijk eens kasteel de Haar bezocht en daar een fotoserie gemaakt.  Ook heb ik een ND 10-stops filter aangeschaft voor extra lange sluitertijden. Dit geeft erg leuke effecten dus daar ga ik nog veel mee experimenteren :) 

  Met enkele leden van de fotoclub nog Amsterdam bezocht voor een day & night shoot, dit is toch wel een van mijn favoriete dingetjes om te doen. Ook erg gezellig vooral het nachtgedeelte :) Dat ben ik ook van plan om vaker te gaan doen, Haarlem day & night staat ook nog op mijn verlanglijstje...

  Dit jaar een return bezoekje gebracht aan het Casino van Del Helder, een gebouw van de Duitse bezetter in de oorlog. Enkele jaren ook al eens geweest maar tijdens mijn omzwervingen zag ik dat het terrein op kon ( stond voorheen een hek omheen) dus tijd om deze oude serie een update te geven :)  Het gebouw krijgt binnenkort een herbestemming dus dit was waarschijnlijk de laatste kans om het te bezoeken in orginele staat. Blij dat ik geweest ben :) 

  En dan nog afgelopen zomer in Liverpool geweest en daar een day & night shoot gedaan. O wat was dat geweldig leuk om te doen, al reageren de Engelsen anders op een nachtfotograaf dan bijvoorbeeld in een stad...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 153 keer bekeken

 • Nieuw seizoen

  13 november 2015

  De warme maanden zijn weer voorbij helaas, natte , koude en donkere dagen in het verschiet. Ook de feestdagen staan weer voor de deur. Wel wordt het vroeger donker nu, en dat is mooi als je van nachtfotografie houd als ik. Je kunt dan lekker vroeg beginnen. Onlangs in Rotterdam geweest voor een avond / nachtshoot . Prachtige fotogenieke stad en tijd te kort om al dat moois vast te leggen. Er zijn ook foto's van me geplaatst in de gedichtenbundel "verstomde stemmen in de mist" een boekje met gedichten over kamp Westerbork van Marjon van der Vegt. Ik ben blij dat ik mocht meewerken aan het boekje, alle opbrengsten gaan naar kamp Westerbork. Ook heb ik nog de Amsterdamse waterleiding duinen bezocht en nog wat heftstplaatjes gemaakt. Veel van dit kun je ook volgen op mijn Facebook pagina https://www.facebook.com/jan.harkema.1

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 228 keer bekeken

 • De natuur weer in

  17 mei 2015

  Laatste tijd veel HDR gedaan, zware, duistere bewerkingen. Ook kamp Westerbork nogmaals bezocht... Erg indrukwekkend daar het had net gesneeuwd en dat gaf een beklemmende sfeer. Ok nog een urbex gedaan in de Zaanstreek, mooie lokatie. maar zo te zien word het eerdaags gesloopt. 3 Daagjes op de Veluwe doorgebracht en lekker van de natuur genoten... Daar nog een prachtige oude Citroen aangertroffen en gekiekt. Maar het lijkt er nu toch echt op dat met het mooie weer ook het macro-seizoen weer aangebroken is ;) 

  Heb er weer zin in -

  groetjes

  Jan

  Oh ja, ik heb ook een link gezet naar mijn facebook pagina ( in het hoofdmenu ) Welkom op mijn site ;) 

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 232 keer bekeken

 • Eerste blog

  20 februari 2015

  Mijn eerste blog, ik moet er toch maar eens aan geloven ;) 

  Afgelopen weekend 14-02-2015 een tripje met de fotoclub naar Duitsland gemaakt en daar de Zollverein mijn bezocht om daar plaatjes te schieten.

  Hoe zware industrie lelijk en toch mooi tegelijk kan zijn...

  Een fantastische plek om eens te bezoeken met de camera, kan ik iedereen aanraden . Later in de avond ook naar Landschaftspark geweest voor een nacht/avond shoot. 

  Spannend als je hoogtevrees hebt (zoals ik) maar zeker de knikkende knieen waard geweest want het is mooi plaatjes maken daar. 

  'S morgens om 08:00 van huis weg en 's avonds om 24:00 weer thuis, wel een lange dag dus zo'n tripje naar het Ruhr-gebied... 

  Groetjes

  Jan

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 263 keer bekeken